DRY NEEDLING

Dry needling is een behandeling waarbij met een dun naaldje strakke strengen in een spier worden aangeprikt. Het aanprikken van deze zogenaamde triggerpoints zorgt voor directe afname van spierspanning.

Spieren kunnen zelf pijn veroorzaken. Deze spierpatronen zijn goed bekend en ze zijn eenvoudig op te sporen. Hoge spierspanning kan ook indirect voor klachten zorgen, wanneer het gewrichten in hun beweging beperkt en hogere druk in de gewrichten veroorzaakt.

De behandeling duurt vrij kort en kan soms onprettig zijn. Na de behandeling is er vaak een dag napijn (een beurs gevoel zoals stevige spierpijn) en direct daarna is er verlichting van de oorspronkelijke klacht. Omdat het vele malen krachtiger is dan massagetechnieken, kan met weinig behandelingen (2 tot 6) de pijn worden bestreden.

Omdat ik reeds in 2010 ben opgeleid in dry needling, heb ik een ruime ervaring hierin opgebouwd, met name in onderrug, bovenrug, nek, bekken- en schoudergebied. Ik besteed extra aandacht aan mensen die angstig zijn voor naaldjes en praat ze stap voor stap door de behandeling heen. Er vindt veel communicatie plaats en ik zorg dat je doorlopend controle houdt over de behandeling.